Eloisa ikä

Eloisa ikä

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Yhteenvetoa tästä keväästä ja pieni kurkkaus ensi syksyyn

Eilen saatoin blogiammekin ajan tasalle ja iloksemme olemme saaneet kuulla, etten aivan omille silmilleni tätä rustaile! Silläpä päätin tehdä tämän postauksen, jossa vedän yhteen asiat joita olemme eri tilaisuuksissa kertoneet ja muutamalla sanalla avaan tulevan syksyn tohinoita.

Ensiksikin yleisesti hankkeestamme. Olemme tosiaan kolmevuotinen hanke Laukaan kunnan alueella ja me hanketiimi, Vesa, Maria ja Tiina tulemme kaikki Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry:stä. Hanke tekee vahvaa yhteistyötä Laukaan kunnan, Lievestuoreen Setlementin ja Laukaan asumispalvelusäätiön kanssa sekä monien muiden paikallisten yritysten, yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Hanke on osa Vanhustyökeskusliiton koordinoimaa ja RAY:n rahoittamaa Eloisa ikä-ohjelmaa. Lisätietoa Eloisa ikä-ohjelmasta ja ohjelman muista osahankkeista löydätte tämän sivuston sivupalkista linkkeinä.




Järjestimme tänä keväänä huhtikuussa infotilaisuudet Lievestuoreella ja Laukassa, joihin kutsuimme kaikki 60-80 vuotiaat kotona asuvat laukaalaiset. Kutsut ei meistä riippumattomista syistä saavuttanut yli 80-vuotiaita, mutta onneksi puskaradio on toiminut loistavasti ja olemme saaneet paljon yli 80-vuotiaita toimintaamme mukaan. Huhti- ja toukokuussa pidetyistä infotilaisuuksista saimme lähes 250 ilmoittautunutta ja viimeiset viikot olemmekin järjestelleet ryhmiä ja suunnitelleet kokoontumispaikkoja.

Viime viikolla aloitimme aloituskahvit täällä Lievestuoreella ja huomenna jatkamme Venhiän suunnalla. Aloituskahvien tarkoituksena on kertoa syksyn toiminnasta ja tehdä lopullinen ryhmäjako. Laukaassa, Vihtavuoressa, Leppävedellä ja Äijälässä aloitamme kokoontumiset elo- ja syyskuussa niin ikään aloituskahveilla. 



Tänä kesänä järjestämme myös virkistyskävelyitä edellä mainituissa taajamissa. Ensimmäiset kävelyt ovat jo takana ja säiden suosiessa meitä ainakin ohjaajat ovat virkistyneet tunnin aikana todistettavasti. Jatkamme kävelyitä juhannukseen saakka ja elokuussa aloitamme lomien jälkeen ne uudelleen.



Olemme töissä kesäkuun viimeiseen päivään asti eli vastaamme puheluihin ja sähköposteihin 30.6. saakka. Heinäkuun huilimme ja elokuun ensimmäinen päivä palaamme uutta intoa puhkuen.


Kuva:Googlen kuvahaku


Ilmoittelemme kokoontumisista, kävelyistä ja muista tulevista tapahtumista TEKSTIVIESTEILLÄ. Lähetämme viestit omista puhelimistamme, joten viesteihin voi vastata tai soittaa numeroon takaisin mikäli viesti ei aukea tai on hankala viestiä lukea. Viestejä saavat toimintaamme ilmoittautuneet eli emme lähetä enää massakirjeitä ja tai ilmoita toiminnastamme lehdissä. Olemmekin joka puolella pyytäneet ottamaan meihin yhteyttä, mikäli tahtoo vielä joukkoon iloiseen mukaan. Tasaiseen tahtiin on tullut yhteydenottoja ja voimme luvata että kaikki halukkaat mahtuvat mukaan. 

Syksyllä aloitamme varsinaisen ryhmätoiminnan. Laukaassa, Lievestuoreella, Vihtavuoressa ja Leppävedellä kokoontuu ohjattu kuntosaliryhmä aina tunnin kerrallaan. Yhdessäoloryhmät kokoontuvat edellä mainittujen lisäksi tässä vaiheessa ainakin Vehniällä ja Äijälässä. Kaikki ryhmät kokoontuvat kerran viikossa tai joka toinen viikko ryhmäkokojen mukaan. Näistä käytännön asioista kerrotaan tarkemmin kunkin paikan aloituskahveilla. 


Kuva:Googlen kuvahaku

Viikottaisen ryhmätoiminnan lisäksi järjestämme kerran kuukaudessa Keskiviikkokaffet eri puolilla Laukaata. Iltapäivän tarkoituksena on kutsua mielenkiintoisia puhujia eri aiheista ja keskustella heidän kanssaan kahvikupposen ääressä. Meille on tullut loistavia ehdotuksia puhujista ja aiheista, kerromme heti kunhan saamme löytyä päivämääriä lukkoon. 

Retkipäiviä järjestämme niin ikään kerran kuukaudessa. Yhtenä iltapäivänä lähdemme eri ulkoilualueille ympäri kuntaa ja nautimme siellä ulkoilmasta ja retkieväistä sään salliessa. Talven varalle meillä on myös ajatuksia, niistäkin saatte tietoa lähempänä.

Kuten jo tuolla yllä kerroin, kaikista näistä kokoontumisista ilmoitellaan vain ilmoittautuneille. 

Muuten hankkeemme noudattaa koulujen aikataulua. Toisin sanoen pidämme lomat silloin kun koululaisetkin ja päätämme syys- ja kevätkautemme samaan aikaan. 

Tässäpä tämä tietopläjäys, toivottavasti saitte vastauksia kysymyksiinne ja mieltä askarruttaviin asioihin. Mikäli teille jäi vielä joku mietityttämään, ottakaa rohkeasti meihin yhteyttä. 

Huomenna tavataankin Vehniän Eloisia ja perjantaina virkistytään Leppävedellä. Mukavaa päivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti