Eloisa ikä

Eloisa ikä

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Posti kulkee!

Pääsiäisen pyhien jälkeen paluu arkeen tapahtui ei niin eloisissa merkeissä, mutta nyt taudit on selätetty ja uudella puhdilla työnsarkaan! 

Saimme tosiaan eilen viestin, että lähettämämme kutsut ovat viimein löytäneet tiensä ihmisten postilaatikkoihin. Jakelupäivät olivat eilen keskiviikkona ja tänään torstaina, luulen vielä osan saavan kutsunsa vasta huomenna perjantaina. Toivottavasti kaikki halukkaat saavat kutsun ajallaan, että pääsevät varmasti osallistumaan ensi viikolla infotilaisuuksiin.

Kävimme eilen Laukaan apteekissa keskustelemassa infotilaisuuden tietoiskusta ja voin ilokseni kertoa, että tietoiskun aihe on varmasti mielenkiintoinen ja ajankohtainen. Apteekki lahjoitti meille myös ison pinon upeita arpajaispalkintoja, mahtavaa huomata kuinka he haluavat tukea tällaista paikallista toimintaa ikäihmisille. 

Pyörähdimme myös Laukaassa kahdessa eri kerhotilassa kertomassa toiminnastamme ja kuulemassa loistavia ideoita ryhmätoimintaan. Esimerkkeinä mainttakoon pihapelejä kaaripuistossa, sieni- ja marjaretkiä tasaisilla lähikankailla, tuolijumppaa, pelejä... Ideoita tuli paljon, kynä sauhuten sain kirjata niitä ylös. Vaikka olemme itsekin tehneet ryhmätoimintaan runkoa, on silti arvokasta kuulla mitä tulevat osallistujamme haluavat tehdä ja mitä ideoita heillä on. Siihenhän tämä hommamme perustuukin, me teemme tätä osallistujille, emme itsellemme. 

Alamme vähin erin hahmottaa viikkokalenteriamme ryhmien osalta, infotilaisuuksien jälkeen uskallamme lyödä kokoontumisaikoja lukkoon, kunhan tiedämme minne ryhmiä tulemme perustamaan. Elämme siis vielä vähän aikaa jännittäviä aikoja.

Tänään 9.4. vietetään myös Mikael Agricolan eli suomen kielen päivää. Agricolaa pidetään Suomen kirjakielen kehittäjänä, hän kirjoitti ensimmäisen suomalaisen "aapisen", ABC-kirjan ja hänen tunnetuin käännöstyönsä on Uusi Testamentti. Lisätietoa hänestä voitte löytää täältä.

Tiesimme toki, että kyseinen herra on ansainnut lipun salkoon, mutta uutta meille oli se, että hänen kunniakseen on myös kehitetty leivos. Leivoksen on suunnitellut Heidi Harjula.  Alla on ohje, joka löytyy myös täältä

Leivoksen resepti
(12 kpl)

Pohja
250 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte
200 g rahkaa
250 g puolukkaa soseutettuna
3/4 dl puolukkahilloa
2-2,5 dl tomusokeria
150 g valkosuklaata
1,5 rkl puolukkalikööriä/-mehua
6 liivatetta
4 valkuaista
4 dl kermaa

Päälle
2 dl kermaa
70 g valkosuklaata

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa (150 g). Sekoita keskenään rahka, puolukkasose ja -hillo, tomusokeri ja lopuksi valkosuklaa.
Laita puolukkalikööri tai -mehu kuumennusta kestävään mukiin ja lisää liivatteet, kuumenna mikrossa 20 sekuntia ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivateseos ohuena nauhana puolukkatäytteeseen.
Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahdot lopuksi varovasti käännellen täytteeseen. Lisää sokeria tarvittaessa. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia.
Leikkaa hyytynyt leivospohja leivoksiksi. Vaahdota kerma ja sekoita siihen sulatettu, jäähtynyt suklaa (70 g). Pursota ruusukkeeksi leivospalojen päälle. Koristele suklaakoristeilla ja puolukoilla.
Kuva:www.mikaelagricola.fi

Herkullista päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti