Eloisa ikä

Eloisa ikä

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Torstain turinoita ja hyvää pääsiäistä!

Kuva:googlen kuvahaku


Kuten monesti muutenkin, aloitan tämänkin postaukseni päivittelemällä säätä. Kohti pääsiäistä mennään, valon ja kirkkauden juhlaa, mutta ulos katsoessani näen vain harmaata loskaa. Mutta emme toki vaivu epätoivoon, pitkät ja rentouttavat vapaat kolkuttelevat jo oven takana, ilmasta ei niin väliä!

Tällä viikolla olemme olleet jälleen liikkeellä melkeinpä joka päivä. Kävimme alkuviikosta viemässä Laukaaseen muutamia kymmeniä kutsuja yli 80-vuotiaille, jotka eivät kutsua postin kautta tule valitettavasti saamaan. Lievestuoreella meitä auttoi kutsujen viennissä oma siviilipalvelusmiehemme, joka muuten tälläkin hetkellä kasailee toimistokalusteitamme. ISO kiitos hänelle. 

Eilen keskiviikkona jalkauduimme Laukaaseen ja Kuusaaseen sekä tänne Lievestuoreelle yhteistyöpalaverien merkeissä. Laukaassa Maria tapasi kunnan työntekijöitä, eläkejärjestöjen ja kyläyhdistysten edustajia. Tapaaminen oli ollut oikein antoisa ja jälleen saimme vahvistusta sille, että hankkeellemme on tarvetta. Iloksemme tapaamisesta nousi myös innokkaita "patarummun soittajia", ihmisiä, jotka tiedottavat toiminnastamme omissa yhteisöissään ja asuinpaikassaan. ISO kiitos heille. 

Itse sain kunnian vierailla Pohjoisen kylien, Tarvaalaan, Vuonteen, ja Vihtavuoren eläkeläiskerhojen perinteisessä pääsiäislounalla Kuusaassa. Kerroin tilaisuuden aluksi toiminnastamme ja hankkeesta ja sain kuulla kuinka aktiivisia eläkeläisiä kylillä onkaan. Saimme jälleen innostuneen vastaanoton ja uskon yhteistyömme poikivan vielä paljon. Herkullisen lounaan meille tarjosi Kuusaan Martat, ISO kiitos emännille ja Mikko Kuparille, joka meidät lounaalle kutsui.

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisenä, tapasimme vielä Lievestuoreen väkeä niin ikään yhteistyön merkeissä. Saimme jälleen paljon loistavia ideoita infoamiseen sekä itse ryhmätoimintaan. Puhuimme paljon siitä, kuinka saamme syrjäkylillä asuvat, jo etääntyneet, mukaan toimintaamme. Tuomme toimintaamme myös taajamien ulkopuolelle, mutta tarvitsemme muiden aktiivisten toimijoiden apua kaikkien tavoittamiseksi. Palaveriin osallistujat olivat oiva esimerkki aktiiveista, ISO kiitos heille osallistumisesta.

Näillä tapaamisilla teemme toimintaamme tutuksi, mutta yhtä tärkeää on luoda yhteistyöverkkoa, joka hyödyttää kaikkia osapuolia. Ikäihmisiä on kunnassa paljon ja vain yhteistyöllä voimme saavuttaa heitä mahdollisimman monta. 

Jäin miettimään eilen Kuusaan pääsiäislounaalla puhuneen kirkkoherran sanoja. Hän puhui pääsiäisestä niin kirkon näkökulmasta kuin omista ajatuksistaan. Hän puhui vieraanvaraisuudesta ja toisten ihmisten huomioimisesta ja osoitti yhteisen lounaan olevan erinoimainen esimerkki huolenpidosta ja yhteisöllisyydestä.

Yleensä pyhien aikaan löydämme itsestämme yhteisöllisyyttä, toivotamme vieraammillekin hyviä pyhiä, näemme sukulaisia ja ystäviä, syömme yhdessä. Voisimmeko me siirtää sitä tunnetta hiukan jokaiseen päivään? Nähdessämme naapurin, sanoisimme reippaasti huomenet ja jopa vaihtaa sanan tai kaksi, kutsuisimme ystävän päiväkahville tai sanoessamme kiitos tai anteeksi katsomme silmiin ja tarkoitamme sanojamme. 

Huolehditaan toisistamme, viettäkää rauhallinen ja iloinen pääsiäinen. Ensi viikolla jälleen takaisin sorvin ääreen!


Kuva:RAY/Eloisa ikä-ohjelma


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti