Eloisa ikä

Eloisa ikä

torstai 19. maaliskuuta 2015

Hyvää tasa-arvon päivää!

Hullu työtä tekee, viisas elää vähemmälläkin. Mutta työ se sentään on hauskinta elämässä – ei siitä mihinkään pääse (Minna Canth)

Yllä olevasta sitaatista voidaan olla montaa mieltä, mutta nostin sen tämän päivän kunniaksi heti ensimmäiseksi. Tänään siis juhlitaan savolaista voimanaista, Minna Canthia. Jokaisella meistä on varmasti joitain tiedon murusia tästä raja-aitoja kaataneesta rouvasta, lisätietoa voitte hakea täältä

Olenko nyt ajamassa tällä kirjoituksellani naisasiaa vai miksi nostin tämän päivän esille blogissamme? Kyllä, Minna Canth tunnetaan naisten aseman puolesta puhujana ja köyhien olojen kuvaajana, mutta tällä päivällä on myös toinen merkitys. Tänään vietetään myös tasa-arvon päivää.

Haluan kertoa, miten me tässä projektissa näemme tasa-arvon. Tasa-arvo on meille, luonnollisesti, miesten ja naisten välistä tasa-arvoa. Jos päätämme lähteä Kuusaan koskille kalastamaan, ovat Liisat ja Matit molemmat yhtä tervetulleita mukaan. Toisaalta mahdolliseen käsityökerhoomme pääsevät sukeltamaan puikkojen ihmeellisen maailmaan yhtä lailla Pirkot kuin Pentitkin. 

Tasa-arvoa on myös alueellinen tasa-arvo. Mielestämme jokaisella on oikeus osallistua järjestettyyn toimintaan asuinpaikasta riippumatta. Tätä pyrimme toteuttamaan parhaamme mukaan tässä projektin aikana. Varsinkin täällä Laukaassa, monet palvelut ja tapahtumat keskittyvät juuri kirkonkylälle ja taajamiin. Kuitenkin monet meistä asuvat taajamien ulkopuolella, mutta ovat silti aktiivisia ja innokkaita kyläläisiä. Kunhan vain joku tulisi ja jotain järjestäisi... No, me tulemme, odottakaa vain!

Ylemmällä tasolla koko toimintaamme ohjaa ajatus että kaikki ovat tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia ikään katsomatta. Me uskomme ettei koskaan ole liian myöhäistä kokeilla uutta, tavata uusia ihmisiä ja oppia lisää elämästä ja omasta itsestään. Me haluamme nostaa esille sen valtavan tietomäärän ja elämänkokemuksen, mitä ikä tuo ihmisille tullessaan. Annamme väylän jakaa kokemuksiaan ja oppia muiden elämästä, yhdessä. 

Yhdessä eteenpäin, vuosista viis!

Kuva:RAY/Eloisa ikä-ohjelma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti