Eloisa ikä

Eloisa ikä

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Mietteitä pääkopasta

Kuten aiemmassa postauksessa kerroin, tällä viikolla vietetään Aivoviikkoa. Medioissa on ollut aiheeseen liittyviä uutisia ja reportaaseja ja monet järjestöt ja yhteisöt ovat myös olleet vahvasti mukana. Sosiaalisessa mediassa, muun muassa Facebookissa ja Twitterissä, on jaettu paljon tapahtumia ja julkaisuja aiheesta. 

Aivojen ja muistin terveydestä puhuttaessa painotetaan jatkuvasti elämäntapojen merkitystä. Oikeanlainen ravinto, riittävä liikunta, sydämestä huolehtiminen, aivojen aktivoiminen ja toisten kanssa eläminen ja oleminen ovat keinoja pitää huolta arvokkaasta pääkopastaan. 

Miksi me sitten olemme innolla mukana tässä viikossa ja miksi pidämme tätä niin tärkeänä?

Ei, emme tarjoa ravintoneuvontaa tai pidä luentoja alkoholin käytöstä vaan pyrimme tuomaan esille eri mahdollisuuksia vaikuttaa omiin elintapoihin. Me tulemme harrastamaan liikuntaa ja tarjoamaan vaihtoehtoja liikkua, jotta liikuntakärpänen puraisisi mahdollisimman montaa osallistujaa. Toivottavasti kärpänen puraisisi muutamaa samalla kertaa, jotta sunnuntaikävelylle voisi pyytää vaikka naapuria mukaan..

Olen jakanut monta uutista Facebookissa koskien aivojen treenaamista. Erilaiset pelit, muistelot, käsityöt, uuden opetteleminen ja tietotekniikan käyttö ovat meidän keinojamme pitää huolta osallistujiemme pääkopista. Ryhmän tuen avulla myös mahdottomilta tuntuvat uudet asiat onnistuvat ja harjoittelemalla myös vieraat asiat tulevat tutuiksi. 

Uskon siihen, että meitä ei ole luotu tänne yksin elämään ja polkujaan taapertamaan. Yhdessä olemme enemmän ja varsinkin iän karttuessa sosiaalisten suhteiden merkitys korostuu. Ryhmätoimintamme tulee vastaamaan juuri tähän tarpeeseen. Haastamme osallistujamme lähtemaan hetkeksi pois omista tuvistaan ja tulemaan tutustumaan, oppimaan ja olemaan, kohtaamaan uutta, yhdessä toisten kanssa. 

Kuva: Pinterest



Perjantain porinat


Tämä viikko on mennyt hiukan selvimmissä tunnelmissa kuin viime viikko. Olen päässyt hyvin sisään projektiin ja saanut jäsenneltyä pääni tältä osin. Kuten olen aiemmin tainnut jo mainita, lähetämme kutsukirjeen JOKAISEEN laukaalaiseen talouteen, jossa asuu oli 60-vuotiaita. Jokainen voi päässään laskea, kutsujen määrä on melkoinen.. Huhtikuun alkupuolella Postilla riittää kiireitä täällä päin Suomea. :)

Meidän on tarkoitus järjestää ryhmätoimintaa ympäri Laukaata ja Maria onkin kuumeisesti kutsunut Laukaan kylien kyläyhdistysten ja -järjestöjen aktiiveja yhteistyötapaamisiin. Lähdemme siis sinne, minne meidät halutaan ja missä meitä ja toimintaamme kaivataan. Tämän ja ensi kuun aikana onkin tarkoitus kartoittaa miten laajalle toimintamme leviääkään, vain taivas (ja kunnan rajat) on rajanamme.. :)

Olemme saaneet tällä viikolla nauttia useampana päivänä jo ihanasta valoilmiöstä taivaalla ja olo on sen mukainen! Ihanaa viikonloppua kaikille ja voikaa hyvin, ensi viikolla uusin kujein ja ideoin. 



Jotka tulevat suorinta tietä 
saapuvat tyhjin taskuin. 
Jotka ovat kolunneet kaikki polut, 
tulevat säihkyvin silmin, 
polvet ruvella, 
outoja hedelmiä hauraassa säkissään. 
Niin se ystäväni on, niin se on, 
että eksymättä 
et löydä perille.
Tommy Tabermann



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti