Eloisa ikä

Eloisa ikä

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Onnellista päivää

Kuva:RAY/Eloisa ikä-ohjelma
Aurinkoinen tervehdys!

Tosin, täällä Lievestuoreella aurinkoa on saanut katsella hitsauslasin takaa, upea auringonpimennys näkyy tälläkin hetkellä.

Ensimmäinen julkinen esiintymisemme oli eilen Lievestuoreen työväentalolla vanhustenpalveluihin keskittyneessä Juttutuvassa. Paikalla oli meidän lisäksemme Lievestuoreen alueen avopalveluohjaaja Laura Saltiola-Särkkä, seniorineuvolasta Jaana Janhonen sekä tupa täynnä aktiivisia kuntalaisia. Pidimme lyhyen puheenvuoron toiminnastamme ja tulevista ryhmistä. Saimme hyvin innostuneen vastaanoton ja meidät myös kutsuttiin tulla kertomaan hankkeestamme lisää. 

Laukaan kunnassa asiat vanhustenpalveluiden osalta ovat keskimääräisesti hyvin, meillä on toimiva kotihoito, erinomainen seniorineuvola, palveluasumista monessa paikkaa ja kaikissa näissä osaava henkilökuntaa. Keskustelu oli onnistunutta ja molempien kunnan edustajien puheenvuorojen aikana kuulijat saivat vastauksia moniin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Huolta herätti palveluiden riittävyys erityisesti syrjäseuduilla. On valitettava fakta, että kunnat joutuvat jatkuvasti karsimaan palveluitaan, jotta pakolliset palvelut saadaan järjestettyä. Kolmannen sektorin, järjestöjen, yhdistyksen, yhteisöjen, merkitys nousee tässä ajassa koko ajan merkittävämmäksi. Tarkoitus ei ole korvata kuntien lakisääteisiä palveluita vaan avartaa palveluverkkoa ja laskea kynnystä osallistua toimintaan. 

Meidän hankkeemme on ottanut Laukaan kylät sydämen asiakseen, jotta toimintaa saadaan myös taajamien ulkopuolelle. Jokainenhan meistä haluaa asua kotonaan mahdollisimman kauan ja tällä toiminnallamme yritämme vahvistaa osallistujiemme toimintakykyä, jotta vuodet kotona jatkuisivat. Tarvitsemme myös vanhan ajan kylähenkeä, pidetään toisistamme huolta, autetaan ja katsotaan perään. 

Minusta hienointa eilisessä oli huomata talkoohengen vahvuus joukossa. Osallistujat kertoivat monia esimerkkejä kuinka paljon talkootyötä paikalliset järjestöt ja yhteisöt tekevät koko ajan. On upeaa huomata kuinka paljon aktiivisia ihmisiä meillä täällä on ja kuinka suuri merkitys heidän työllään on. Uskon vakaasti että yhteistyöllä päästään vielä suurempiin tuloksiin, yhdessä olemme aina enemmän.

Tilaisuus loi myös uskoa meille, meidät otettiin vastaan erittäin kannustavasti ja toimintamme herätti kiinnostusta. Tästä on hyvä jatkaa!


Perjantain porinat


Jälleen viikko takana ja paljon on tälläkin viikolla eteenpäin päästy. Juurikin tuo eilinen esiintyminen jännitti minua aika paljon, mutta saamamme vastaanotto pyyhki pois kaiken jännittämisen ja stressaamisen. Tuntui hyvältä, että työmme aiheuttaa kiinnostusta ja sillä on merkitystä. 

Alkuviikolla tapasimme tosiaan myös Eloisa ikä-koordinaation ja jälleen itselleni avautui lisää ohjelma meidän hankkeemme takana. Koordinaatiossa oli edustajia Vanhustyönkeskusliitosta ja Raha-automaattiyhdistyksestä ja tapaamisessa keskusteltiin tästä meidän hankkeestamme ja he kertoivat omasta roolistaan. Tuli tunne, että meillä on hyvä tuki taustallamme ja olemme ylpeästi osa ohjelmaa. 

Ihanaa viikonloppua teille kaikille, nauttikaa auringosta ja levätkää ja täyttäkää akkuja! Ensi viikolla jälleen uusin kujein!

JK. Tänään vietämme Onnellisuuden teemapäivää. Eloisa ikä on ottanut päivän ikään kuin omaakseen ja monet ohjelman hankkeet ovat järjetäneet tälle päivälle erilaisia tapahtumia. Meille päivä tuli hieman liian aikaisin, ensi vuonna otamme tämän menetyksen takaisin. Siitä huolimatta, hyvää onnellisuuden päivää, olkaa tänään(kin) onnellisia!


Onnellinen on se ihminen,
joka osaa nauttia pienistä asioista,
arkipäiväisistä tapahtumista
auringonpaisteesta, linnuista langoilla,
aamiaisesta, päivällisestä, lounaasta,
aamun lehdestä postilaatikossa,
vastaantulevasta ystävästä -
Niin monet tavoittelevat elämän nautintoja
menemällä niiden ohitse.
Tommy Tabermann

1 kommentti: